Historiek

In 1988 besluit Stefaan Callewier, huidig zaakvoerder, het pas door broer Herwig Callewier opgerichte familiebedrijf BELTRAMI te vervoegen. In de aanvangsjaren werd zowel in de productie, de logisitek als in de verkoop ervaring opgedaan.

In 1993 werden de activiteiten van Stefaan Callewier ondergebracht in de firma NATUCA NV in een nieuwe loods in het centrum van Harelbeke bij de firma BELTRAMI. Er werd exclusief voor BELTRAMI gewerkt.

Aanvankelijk werd vooral maatwerk gemaakt in eigen ateliers, tabletten en trappen waren de specialiteit. Vanaf 1995 werden ook platen verhandeld vanuit de eigen voorraad.

In 1998 verhuisde de platenhandel en de productie naar de huidige locatie in de industriezone te Stasegem. Op een terrein van zowat 20.000m² werden in 2 fases moderne loodsen gebouwd om de sterk stijgende platenhandel te vestigen. Er werd tevens gestart met het verzagen van blokken hardsteen en witsteen én het bewerken van de plaatoppervlakken.

Stilaan werden vanuit de eigen productie meer en meer tegels geproduceerd. De verouderde blauwe hardsteen tegels werden het topproduct, maar ook andere materialen voegden zich bij het tegelgamma. Deze productie werd in 2008 ondergebracht in de BVBA BEMARMI.

In 2013 werden alle handelsactiviteiten ondergebracht onder de BVBA BEMARMI, die vanaf toen de platenhandel rechtstreeks aanbood aan de professionele klanten. De tegels werden nog een goede 2 jaar exclusief voor BELTRAMI geproduceerd. Een verschil in toekomstvisie stelde echter een eind aan de 27 jaar samenwerking.

Vanaf 1 januari 2016 is BEMARMI meer dan ooit "uw partner voor natuursteen".